Рекогносцирувальне обстеження осушувальної системи «Боромля»

20 квітня 2017 року працівниками Сумської ГГМП та начальником експлуатаційної дільниці №1 Боромлянського МУВГ  було проведено рекогносцирувальне обстеження осушувальної системи  «Боромля» у Тростянецькому районі, відбір проб води та грунту.

ВИСНОВКИ:

  1. Площа осушувальної системи 1083 га. Осушується відкритими каналами у сполученні з мережею закритого гончарного дренажу.
  2. Міжгосподарські канали МК, МК-1, а також бокові канали К-1, К-1а, К-38 та гідротехнічні споруди на них обслуговуються Боромлянським МУВГ.
  3. Магістральні канали чисті від чагарнику та дерев, укоси їх місцями в районах торфових грунтів та пасовищ розбиті худобою і опливші. Бокові канали частково замулені, по дну заросли водною рослинністю, потребують підчистки від замулення.
  4. Глибина води в каналах підтримується спорудами у верхній частині МК 0.7-0.8 м, у нижній – 1.5-1.7 м. Потік води швидкий. На МК-1 рівень води 0.8-1.2 м.
  5. Гідротехнічні споруди обслуговуються, вони почищенні та підготовлені до побілки.
  6. Рівні грунтових вод на системі знаходяться на глибині від 0.0 до 0.6 м у знижених місцях, на вирівняних – 0.7-1.1 м, на підвищених – 1.1-1.5 м.
  7. Вологість грунту в кореневмісному шарі в знижених місцях надмірна, на вирівняних – оптимальна для росту рослин.
  8. Використовуються осушені землі під природні пасовища та сіножаті.