Спеціалісти РОВР у Сумській області прийняли участь у проведенні онлайн-семінару

20 квітня 2023 року виявився дуже насиченим на події для спеціалістів  РОВР у Сумській області. По- перше, вони прийняли участь в онлайн-навчанні за темою “Екологічний податок: викиди і скиди забруднюючих речовин, розміщення відходів.Кодування.Ставки.Ризики.”, яке провів Центр підвищення кваліфікації  працівників водного господарства. Під час онлайн-навчання розглядалися такі питання, які особливо хвилюють в даний час: – розрахунок фактичного скиду забруднюючих речовин в поверхневі водні об’єкти ; – сплата екоподатку під час дії воєнного стану.Інформація по даним питанням була надана в повному обсязі для опрацювання спеціалістами.

По-друге, спеціалісти РОВР у Сумській області прийняли участь в черговому онлайн-засіданні басейнової ради середнього Дніпра. На засіданні було обговорено важливе питання: – розгляд електронної петиції від 18.12.2022 № 22/170066-еп ” Про розробку та здійснення проєкту щодо порятунку річки Рось з подальшим використанням його для відновлення водності всіх рік України та їх приток-малих річок”.

Засідання пройшло дуже жваво та з активним обговоренням даного питання. Активну участь у роботі засіданні взяли члени басейнової ради від Сумської області.