XV Міжнародна спеціалізована виставка «AQUA UKRAINE-2017»

7 листопада делегація від водогосподарських організацій області  на чолі з начальником Сумського облводресурсів Олексієм Гордійко відвідала XV Міжнародну спеціалізовану виставку «AQUA UKRAINE-2017» у рамках Міжнародного конгресу «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства».

Під час церемонії відкриття конгресу в своїй привітальній  промові Голова Держводагентства Ірина наголосила, що питання економічно вигідного і раціонального використання водних ресурсів є актуальними і надважливими на сьогоднішній день у нашій державі.

Адже жодна ланка бізнесових процесів не може обійтися без водних ресурсів так, як і жодна людина не може обійтися без води. Висловлювала впевненість, що цей унікальний захід стиратиме бар’єри між владою і бізнесом. Побажала учасникам корисних і цікавих зустрічей, конструктивного діалогу, цікавих проектів та вигідних контрактів.

Після завершення офіційної частини відкриття учасники форуму ознайомилися з експозиціями виставки «AQUA UKRAINE-2017» та оглянули її експонати.

Держводагентством для цьогорічної виставки підготовлено оновлену експозицію. Зокрема, відвідувачі могли за допомогою системи віртуальної реальності здійснити віртуальну екскурсію на споруди Управління Головного Каховського магістрального каналу та Управління каналу Дніпро-Інгулець.

Крім того, відвідувачам доступно презентовано послуги, які надаються водогосподарськими організаціями. Презентовано роботу Автоматизованих інформаційно-вимірювальних систем «Прикарпаття» та «Тиса», геопорталу «Водні ресурси України» та ін. Разом з тим представлено макет зрошувальної системи, зокрема насосної станції та дощувальної машини.

Також відбулася науково-практична конференція «Вода та довкілля», під час якої представники державних, громадських та наукових установ висвітлювали актуальні проблеми, пов’язані з водним фактором.

Розглядали практичні питання покращення якості води та спільно напрацьовували шляхи покращення екологічного стану водойм.

Конференція традиційно об’єднувала небайдужих учасників до досягнення доброго стану водних ресурсів.

Фото Державне агентство водних ресурсів України.

Фото Державне агентство водних ресурсів України.

Фото Державне агентство водних ресурсів України.

Фото Державне агентство водних ресурсів України.

Фото Державне агентство водних ресурсів України.