Нарада з питання утримання гідротехнічних споруд водних об’єктів у Путивльському районі

09 вересня 2016 року у Путивльській районній раді відбулась нарада з питання утримання гідротехнічних споруд водних об’єктів у Путивльському районі, яку провів голова профільної постійної комісії Станіслав Гаркавенко. Участь у нараді взяли Василь Рєзнік – начальник Клевенського міжрайонного управління водного господарства, Олена Хобленко – начальник відділу агропромислового розвитку Путивльської райдержадміністрації, Наталія Шумна – начальник відділу Держгеокадастру в Путивльському районі, Сергій Солом’яник – голова Путивльського відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, та голови сільських рад: Сергій Крюков, Василь Кіптенко, Олександр Бізюков.
     Під час наради було обговорено ряд питань щодо вжиття заходів з приведення до належного стану гідротехнічних споруд водних об’єктів на територіях Новослобідської, Мачулищанської та Веселівської сільських рад.
     «Роботу з упорядкування, утримання та безпечну експлуатацію гідротехнічних споруд необхідно активізувати, адже від цього залежить безпека людей, їхніх помешкань, що розташовані поблизу водойм. Навести лад на ставках – одне з невідкладних завдань», – наголосив голова постійної комісії Станіслав Гаркавенко.
     У свою чергу начальник Клевенського МУВГ наголосив на необхідності приведення до ладу гідроспоруд на каналах внутрігосподарської мережі для своєчасної подачі води цими каналами на випадок виникнення пожеж на торфовищах. Адже пожежі на торфовищах останніми роками в Україні набули масового характеру, і імовірність загорання торфовищ в нашому районі теж є досить високою. Тому даному питанню треба приділити особливу увагу. Гідротехнічні споруди на водних об’єктах майже всі потребують ремонтів, а на Мачулищанському водосховищі водоскидна споруда перебуває в аварійному стані та потребує невідкладного ремонту.
     За результатами наради головам сільських рад були надані відповідні доручення.