Сьогодні в Україні відзначається професійне свято – День працівників водного господарства

Щоденно кожна людина відчуває результати їхньої праці, споживаючи воду. Водне господарство України тісно пов’язане з усіма галузями народного господарства і впливає на розвиток та розміщення продуктивних сил. Воно має вирішальне значення в забезпеченні необхідних соціальних і побутових умов життя населення. Робота працівників водного господарства є життєво необхідною, як для забезпечення населення високоякісною питною водою, так і для зрошення сільськогосподарських угідь заради високих та щедрих врожаїв.

В області всі функції, які пов’язані з регулюванням водних ресурсів, їх збереженням, використанням і відведенням використаної води, а також із запобіганням руйнівної дії вод покладені  на дружній колектив водників. Це понад 300 фахівців своєї справи –  інженерів з використання водних ресурсів, інженерів-гідротехніків,  механізаторів, ремонтувальників руслових та працівників інших професій. Завдяки професіоналізму, багатому досвіду та вірності обов’язку вони з честю виконують поставлені завдання. А найкращі з них напередодні свята отримали заслужені нагороди.

Вода є безцінним природним ресурсом, значення якого в сучасному світі зростає з кожним днем. Тому зусиль одних водогосподарників замало, кожен з нас повинен берегти і раціонально користуватися нашими водними багатствами, адже ставленням до них визначається рівень цивілізованості та культури суспільства, його турбота про майбутні покоління.

Щиро вітаємо всіх водогосподарників зі святом! Нехай ваша праця сприяє тому, щоб річки були чистими і повноводними, водні ресурси використовувалися з максимальною ефективністю, а Україна завжди була забезпечена чистою питною водою. Хочемо подякувати водникам за повсякденну працю та щоденну самовіддачу. Бажаємо Вам щастя, міцного здоров’я, добробуту, злагоди у Ваших родинах, нових трудових звершень!