Онлайн-лекція для студентів кафедри екології та природозахисних технологій СумДУ

Карантин не завадив Офісу продовжувати роботу  з популяризації екологічних знань. Так сьогодні заступник начальника Олена Вакарчук та начальник відділу ведення водного кадастру та моніторингу вод Анна Гречана провели для студентів третього курсу кафедри екології та природозахисних технологій СумДУ лекцію на тему «Порядок нормування у галузі охорони водних ресурсів» у межах дисципліни «Основи токсикології та нормування антропогенного навантаження на навколишнє середовище».  Лекцію в онлайн режимі проведено за запрошенням старшого викладача кафедри Ірини Аблєєвої.

У  своєму виступі Олена Вакарчук, зокрема, звернула увагу на повноваження Офісу у питаннях нормування використання водних ресурсів суб’єктами господарювання, ознайомила слухачів з чинною нормативно-правовою базою, яка регулює і визначає порядок розроблення нормативів та наслідки порушення вимог цих нормативів.

Анна Гречана детально висвітлила питання одержання дозволу на спеціальне водокористування, розповіла про порядок ведення державного обліку водокористування, обробку поданих «Звітів про використання води» тощо.

Студенти почерпнули багато цікавої та корисної інформації, особливо були здивовані тим, що аж п’ять підприємств Сумської області потрапили до антирейтингу ТОП-100 найбільших забруднювачів природних вод.

Сподіваюсь, що проведення нашими фахівцями подібних лекційних занять для здобувачів вищої екологічної освіти буде практикуватись і надалі.