Проведено захід до Всесвітнього дня водних ресурсів

16 березня 2021 року на базі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки за ініціативою працівників бібліотеки відбувся «круглий стіл», присвячений Всесвітньому дню води, на тему «Скарби українських водойм». До кола учасників «круглого столу» увійшли студенти природничо-географічного факультету Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка,  педагогічний склад та науковці. Про політику управління водними ресурсами, їх стан та проблеми розповіланачальник відділу водних відносин та басейнової взаємодії Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області Світлана Афанасієва. Начальник відділу іхтіології та регулювання рибальства Управління Державного агентства рибного господарства у Сумській області у своїй доповіді розкрив тему правового регулювання рибогосподарської діяльності, стану аквакультури в регіоні, пріоритетів державної політики у сфері охорони водних біоресурсів.

Молодь активно цікавилась станом водойм і водопостачання в області, їх практичним використанням, можливістю рибної ловлі в річках і озерах та зарибленням водойм, отримуючи вичерпні відповіді від фахівців.

Працівники бібліотеки протягом заходу неодноразово зверталися до митців поетичного слова, в творах яких оспівана не лише краса природи України, але піднята проблематика вичерпності водних ресурсів. Так, Ліна Костенко писала:

Ще назва є, а річки вже немає.

Усохли верби, вижовкли рови,

і дика качка тоскно обминає

рудиментарні залишки багви.

Куди ти ділась, річенько? Воскресни!

У берегів потріскались вуста.

Барвистих лук не знають твої весни,

і світить спека ребрами моста.

Маємо надію, що поетичні слова надихнуть кожного берегти природу, а проведений захід стане ще одним кроком до формування екологічної культури, компонентами якої є екологічна свідомість та відповідальність.