Екологічна освіта студентів СумДУ

РОВР у Сумській області проводить активну роботу в напрямку екологічної освіти студентської молоді, підтримує наукову роботу у сфері дослідження  якості води та методів очистки стічних вод, надає методичну та практичну допомогу   при виконанні певних хімічних досліджень.

Останнім часом наладилась тісна робота з кафедрою екології та природозахисних технологій СумДУ. Аспірантка кафедри та студенти спеціальності 183 «Технології захисту навколишнього середовища»  мали можливість навчання методам хімічного аналізу води.

 

Учасники ознайомилися з методиками вимірювань масової концентрації хлоридів, нітрат-іонів, хімічного споживання кисню та сульфатів, що відповідають вимогам аналітично-нормативної документації за окремими показниками щодо якості водойм. Студенти  мали можливість вивчати нормативні документи , які регламентують  роботу лабораторії моніторингу вод та ґрунтів.  О крім того, студенти отримали практичні навики виконання вимірювань масової концентрації хлоридів. Під контролем провідних хіміків вони самостійно провели вимірювання  4 проб води з досліджень наукового гуртка кафедри «Експеримент в екології та технологіях захисту довкілля».

Співпраця з Регіональним офісом водних ресурсів у Сумській області є пізнавальною для студентів в рамках підвищення знань  про організацію державного контролю якості водойм на території Сумської області та практичною в якості допомоги з аналізами проб.